Banner

Welke automat maakt uw Kia weer als nieuw? Kies direct:

Automatten Kia, voor elke Kia automatten te koop

Automatten-kopen.nl heeft een scala aan Kia automatten, welk model u ook heeft, wij hebben de Kia automat voor u! Van de textiel automat Kia, tot aan de rubberen kofferbakschalen, wij zijn de specialist op het gebied van automatten Kia.

Kia Motors is een Zuid-Koreaans automerk, dat deel uitmaakt van de Hyundai Motor Company. Kia houdt zich tegenwoordig bezig met de ontwikkeling en productie van eigen personenauto’s en bedrijfswagens. Het merk heeft op dit moment drie fabrieken in Zuid-Korea en één in Slowakije in gebruik.

De naam ‘Kia’ komt uit het Koreaans; het karakter ‘ki’ staat voor het opkomen van de nieuwe zon, of spirituele hergeboorte. De ‘a’ staat voor het continent waar Kia vandaan komt, Azië. Maakt men van deze twee tekens een vrije combinatie, dan krijgt men dus zoiets als ‘Opkomende zon uit Azië’.

Kia begon in 1944 met de vervaardiging van fietsen en motorfietsen. Het merk is gedurende de jaren zeventig gestart met de productie van automobielen. Het feit dat Kia voluit nog steeds Kia Motors heet, is te danken aan het feit dat Kia Motors fietsen en motorfietsen heeft geproduceerd.

In de jaren 80 en 90 werkten Kia en Ford Motor Company samen aan diverse modellen die Kia zowel in Zuid-Korea als in andere landen introduceerde. Een voorbeeld hiervan is de Kia Pride, die werd gebaseerd op de Mazda 121.

Als gevolg van de financiële crisis in Azië ging Kia failliet in 1997. Hoewel ook Ford Motor Company belangstelling had werd Kia in 1998 overgenomen door Hyundai Motor Company. Uit deze overname ontstond een hecht samenwerkingsverband tussen Hyundai en Kia. Dit blijkt onder andere uit de onderlinge uitwisselingen van techniek en ontwerpen.

Automatten-kopen.nl heeft voor alle Kia modellen de kia automat in textiel, te weten in de Originele Naaldvilt kwaliteit, zwart afgewerkt met een zwarte festonering. Dit materiaal is 550 gr/m2, wat tezamen met de rug en rand neerkomt op 1710 gr/m2.
De bestuurdersmat heeft een hakstuk wat ingedrukt is tijdens het productieproces. Tevens zijn de matten voorzien van de originele bevestigingssystemen, waardoor de mat niet kan verschuiven en de veiligheid gewaarborgd is.

Tevens zijn de automatten Kia te verkrijgen in een Velours kwaliteit, antraciet kleur met een antraciete festonering. Deze set heeft een dichtere structuur van velours met een gewicht van 750 gr/m2, wat tezamen met de rug en rand neerkomt op 2250 gr/m2.

Tevens is deze kwaliteit automat Kia te verkrijgen in de kleuren zwart, rood , blauw en beige.

Als derde mogelijkheid kunt u een rubber mattenset voor uw Kia kiezen. Deze pasvorm kia automat set is verkrijgbaar in zwart, voorzien van de originele bevestigingspunten. Het voordeel van rubber is dat dit zeer slijtvast is en makkelijke te reinigen. voorzien van een opstaande rand van 2 cm waardoor vuil en vocht op de mat blijft.

Naast de Kia automatten voorin, zijn er ook rubberen versies van de automatten kia beschikbaar. Deze rubber kofferbakschalen zijn prima geschikt als automat kia, met de 100% pasvorm. Deze Kia automatten zijn voorzien van anti-slip motief en hebben een opstaande rand van 4 cm.